• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za zapečenu boraniju: Jedan sastojak joj daje potpuno drugačiji ukus

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boranija nije omiljeno jelo mnogima, naročito najmlađima, ali ovako napravljena je posebno ukusna

  • 0
Boranija recept ručak jelo Foto: Shutterstock

Boranija nije omiljeno jelo mnogima, posebno najmlađima, ali po receptu koji vam donosimo ona se pravi sa jednim sastojkom koji će ovo jelo učiniti ukusnim čak i za one najmlađe.

Sastojci:

  • 500 g zamrznute boranije 
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog lika
  • 2 jajeta
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 šargarepa 
  • ulje za prženje
  • so, biber 
  • suvi začin 
  • malo peršuna 
  • malo mirođije

Priprema:

Veću glavicu crnog luka sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte sitno seckanu šargarepu, beli luk i zaleđenu boraniju. Nalijte sa malo vode, pa dinstatje na laganoj vatri 10 minuta.  Posolite poboberite, dodajte suvi začin i pormešajte, te sve zajedno dinstajte još 10 minuta.

U vatrostalnu ili keramičku činiju koju sipajte sadržaj iz šerpe. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Umutite jaja i pavlaku za kuvanje i malo posolite. Ovim zalijte boraniju i stavite u pećnicu. Pecite 15 minuta.  Ovom jelu poseban, kremast ukus, potpuno drugačiji od mnogima već poznatih recepata za boraniju daje neutralna pavlaka. Pospite mirođijom i peršunom, po želji.

Poslužite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti