• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pastirska pita na naš način: I za gurmane i za one koji vode računa o liniji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršenstvo ukusa u slasnoj piti koja vas neće ostaviti ravnodušnim

  • 0

Pastirska pita je klasično jelo od mlevenog mesa i pire krompira.

Nastalo je u Engleskoj, ali je vremenom zaživelo u mnogim zemljama sveta.

Danas recept možete naći na stranicama skoro svakog kuvara i to u različitim varijantama.

Mi vam danas predstavljamo jednu od tih varijanti.

Sastojci:

  • testo za pitu
  • meso po izboru
  • rukola
  • sir
  • pinjole
  • jaja
  • mleko

Priprema:

Testom obložite pleh u kome ćete ispeći pitu. Viljuškom napravite nekoliko rupica kako testo prilikom pečenja ne bi napuklo.

Na testo tavite meso, rukolu, sir, prelijte smesom od jaja i mleka, pa ispecite.

Na kraju je ostalo samo još jedno:

Uživajte!

Detaljno uputsvo pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Od sada ih možete spremati u svojoj kuhinji: Recept za najpoznatija pohovana pileća krilca na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti