• 0
 ≫ 

Starinski recept za pasulj na vodi: Rapsodija ukusa bez kapi ulja

, Telegraf
 ≫ 

Ovaj zasitan i ukusan obrok naše bake su često spremale u danima posta

  • 0
Beli pasulj

Foto: Shutterstock

Pasulj je namirnica koje domaćice sa našeg podneblja veoma često i rado koriste u kuhinji. Kuvani pasulj većina ljudi najviše voli sa rebarcima, slaninicom i kobasicom, ali i njegovoj posnoj verziji je nemoguće odoleti.

U vreme posta, pasulj je naizostavan obrok, a recept koji preporučujemo mogu da spreme i početnici u kuhinji.

Sastojci:

  • 1/2 kg pasulja
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 1 kašika brašna
  • so, biber
  • 1 kašika začinske paprike
  • voda
  • peršun
  • povrće po izboru

Priprema:

Pasulj stavite u veću šerpu, nalijte vodom da ogrezne i stavite na vatru da provri. Potom procedite vodu i nalijte opet.

Crni luk sitno iseckajte, pa ga dodajte u šerpu zajedno sa peršunom, začinima i iseckanim povrćem po izboru.

Ponovo stavite pasulj da se kuva.

Kada je pasulj prilično raskuvan, pomešajte pasirani paradajz i brašno, pa sipajte u lonac i sve vreme mešajte, a onda dodajte i sitno seckan beli luk.

Pasulj ostavite da se kuva još još desetak minuta. Kada je gotov, pasulj ostavite da se prohladi, a onda ga poslužite uz omiljenu salatu.

Prijatno!

Video: Gde to naš Čola uživa u škembićima i pasulju? U trećoj najstarijoj kafani u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA