• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Palačinke za koje će vam svi tražiti recept: Trik koji pomaže da testo bude mekano i tanko

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaboravite na mleko - zbog njega omiljena poslastica postaje žilava

  • 3
foto Pixabay Foto: Pixabay

Tanke i meke palačinke koje se savršeno peku i filuju, bez rizika da budu žilave ili da se pokidaju, nije uvek lako napraviti.

Većina domaćica navikla je da smesu za palačinke razblažuje mlekom ili običnom vodom. Upravo je mleko glavni krivac zbog kog palačinke mogu da postanu žilave, posebno kad se u smesu stavi malo više brašna. S druge strane, ni razblaživanje testa običnom vodom ne daje dobre rezultate.

Majstori za pravljenje ove poslastice uvek koriste kiselu vodu, a ovo je recept za palačinke koje uvek uspevaju, tanke su kao flis-papir i pritom se neće pokidati.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 500 g brašna
  • 400 ml kisele vode
  • kašičica šećera
  • malo soli

Priprema:

Mikserom umutite jaja da zapene, pa dodajte brašno i kiselu vodu i nastavite da mutite. Pred kraj mućenja dodajte šećer i so, dobro promešajte i ostavite da smesa odstoji desetak minuta.

Zagrejte ringlu, spustite tiganj bez ikakve masnoće i ostavite ga da tako odstoji na ringli trideseatk sekundi. Potom u tiganj sipajte malo ulja ili masti, kutlačom dodajte smesu za palačinke, ravnomerno je rasporedite po tiganju i pecite uobičajeno.

Stavite nadev po želji i uživajte.

Prijatno!

Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    2. maj 2022. | 16:27

    vanilin secer a noze i kasika kakaa onda su palacinke braon

    Podelite komentar

  • Cccc

    2. maj 2022. | 22:35

    A mleko? Koliko vode toliko mleka, ja tako pravim a brašna po potrebi do dobre gustine.

    Podelite komentar