• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pužići sa mladim lukom i sirom: Recept za pecivo koje i diše i miriše

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskoristite sezonu mladog luka

  • 0
pita, pužići, recept, doručak Foto: Shutterstock

Sezona mladog luka uveliko je u toku, a o njegovim benefitima po zdravlje naširoko se govori. Ukus mu je nezamenljiv i u kuvanim jelima, salatama, kajganama i omletima.

Ali, ono u čemu se posebno "snalazi" jesu testa, pogotovo ako se doda nešto sira. Ovi pužići su upravo sa takvim nadevom i njihov ukus će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1/2 kašike šećera
  • 1 ravna kašika soli
  • 50 ml ulja
  • 450 ml tople vode ili mleka
  • 125 g maslaca
  • 1 struk mladog luka
  • 200 g sira po izboru

Priprema: 

Mleko ili vodu zagrejte, dodajte kvasac i šećer i pustite da kvasac zapeni. U veću posudu sipajte aktivirani kvasac, dodajte ulje, so i postepeno sipajte brašno, pa umesite mekano i glatko testo.

Ostavite testo da nadođe.

Mladi luk operite i iseckajte na kolutiće sa percima. Sir izgnječite, dodajte omekšali maslac i so, pa sjedinite sa mladim lukom.

Nadošlo testo premesite i razvijte u tanku koru. Premažite koru od testa pripremljenim filom od mladog luka, urolajte i secite parčiće debljine dva centimetra.

Poređajte pužiće u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni ili dok ne porumene.

Poslužite tople ili hladne - u oba slučaja su izuzetno ukusni.

Prijatno!

Video: Burek je i sa sirom: Šta buregdžije iz Sarajeva misle o srpskim varijacijama bureka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti