• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Domaći suši

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaći suši je mnogo jeftiniji nego u restoranu. Lako i zabavno se pravi kod kuće, a sve svoje omiljene sastojke možete da stavite u savršenu rolnicu po meri - evo kako

  • 0
hrana, suši Foto: Unsplash

Definitivno postoji razlog zašto kuvari provedu i po čitavu deceniju učeći kako da usavrše pravljenje savršenog suši pirinča ili način na koji se seče sirova riba.

Domaći suši nikada neće biti na nivou sušija iz najboljih restorana, ali evo gde je njegova prednost  - možete da se najedete domaćeg sušija u količini koja bi u restoranu koštala petostruko više.

I još jedna stvar - suši je zaista zabavno praviti kod kuće. Predstavljamo vam predlog za ručak koji se sprema za 15 minuta, a obećava pravo bogatsvo ukusa.

Sastojci za 6 rolnica:

  • 6 listova suši alge zvane nori
  • 1 porcija pripremljenog suši pirinča
  • 250g sirovog lososa za suši ili željene sirove ribe po izboru
  • 100g kremastijeg sira, isečenog na trake
  • 1 soja sos
  • avokado narezan za serviranje

sastojci za suši pirinač:

  • 1,5 šolja pirinča
  • 2 šolje vode
  • 1/4 šolje pirinčanog sirćeta

Priprema:

Stavite list alge na bambusovu prostirku. Ako je nemate, možete da koristite papir za pergament ili plastičnu foliju, ali nećete moći da ga umotate tako čvrsto.

Prekrijte list morske alge ravnomernim slojem suši pirinča, koji ste pripremili tako što ste pirinač koji se kuvao u vodi ravnomerno prelili pirinčanim sirćetom i mešali dok se ne skuva, ne gnječeći ga.

Pirinač nežno zagladite varjačom. Na pirinač potom rasporedite losos ili drugu ribu, krem sir i avokado i sve čvrsto urolajte.

Isecite oštrim nožem i uživajte u rolnicama tako što ćete svaki zalogaj pojedinačno da umačete u soja sos.

Uz suši takođe veoma dobro ide i kiseli đumbir i vasabi.

suši i pasta Foto: Pixabay

Može li suši da ostane preko noći?

Nije preporučljivo jer, što duže držite sirovu ribu, rizikujete da se razvijaju bakterije. Rashlađeni pirinač postaje tvrd i suv i ne zagreva se dobro, tako da je suši nešto što treba jesti sveže napravljeno.

Suši bez ribe?

Da, možete napraviti vegetarijanske, pa čak i veganske recepte za suši. Postoji mnogo ideja, ali avokado, krastavci i šargarepa su odlični sastojci za punjenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti