• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čupavci su kolač na kom su odrasle generacije: Recept na čaše, idealan za početnike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čokolada i kokos su dobitna kombinacija

  • 0
čupavci, čokoladni kolač Foto: Shutterstock

Uz vanilice, šnenokle, palačinke, krofne, koh i štrudle, čokoladni čupavci uvaljani u kokosovo brašno su poslastica koju obožavaju pripadnici svih generacija.

Starinski recept za testo sa margarinom odavno je napušten, a nova daleko lakša i brža verzija osvojila je domaćice širom sveta.

Ukoliko ste početnik u kuhinji i niste ljubitelj merenja sastojaka na kuhinjskoj vagi, ovaj recept će biti idealan za vas. Jer, čupavci će imati prepoznatljiv ukus, spremićete ih brzo i lako i ujedno će biti sočni zahvaljujući dodavanju slatke pavlake u čokoladni preliv.

Sastojci:

  • čaša jogurta (mera je čaša od 180 ml)
  • 2 čaše brašna
  • 1,5 čaša šećera
  • 1/2 čaše ulja
  • 3 jaja
  • kesica praška za pecivo
  • kesica vanilin-šećera

Za preliv:

  • čaša mleka
  • 150 g margarina
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g kokosovog brašna

Priprema:

Umutite jaja, brašno, šećer, ulje, prašak za pecivo, vanilin-šećer i jogurt, pa smesu izlijte u pleh koji ste prethodno podmazali margarinom i posuli brašnom. Pecite u rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta, dok se patišpanj ne odvoji od ivica pleha.

U šerpicu sipajte mleko, margarin, čokoladu za kuvanje i slatku pavlaku, pa sve kuvajte na tihoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Pazite da preliv ne proključa.

Pečeni patišpanj isecite na kocke željene veličine, pa ih spuštajte u čokoladni preliv, a onda i u tanjir u koji ste sipali kokosovo brašno.

Ostavite čupavce da se ohlade i "povuku" preliv.

Prijatno!

Video: Brzo, lako, jeftino: Za ovaj recept vam trebaju tost, čokolada i tiganj, a ukus je neprocenjiv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti