• 7

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sataraš ili bećarac: Kako se pravilno zove omiljeno letnje jelo?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte kako smo mi spremili oba.

  • 7

Rat koji nikada ne jenjava među domaćicama je upravo ovaj - o satarašu i bećarcu.

Kako dođe sezona paprika, svi jedva čekamo da spremamo ova jela jer se spremaju relativno brzo i zaista su ukusna. E sada, šta je sataraš, a šta bećarac i da li je to jedno te isto jelo, zavisi uglavnom od toga ko nas je učio da ova jela i pripremamo. Mi smo uzeli recepte naših baka i, verovali ili ne, i kod dve bake je polemika bila žestoka.

Ipak, kako bismo smirili strasti i izmirili bake, recept za sataraš smo uzeli od jedne, a za bećarac od druge bake.

U videu iznad teksta nalazi se recept za sataraš i bećarac, kao i način pripreme. Pogledajte i recite nam kako vi spremate ova dva "svadljiva" jela.

Prijatno!

Video: Obrok salate od nekoliko namirnica za 5 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • lala bećar

    4. avgust 2022. | 11:15

    bećarac je ,kao što mu i ime kaže,omiljeno jelo momaka,bećara,sprema se od,crnoga luka,paprike mesnate( ne babure)i komada paradajza,sprema se na tihoj vatri da se krčka,nesme biti suv već softan da se pogača umače u njega,stavlja se i juta papričica,sitno iseckana da rezi,jeo se ujutro posle neprospavane noći da otrezni,sprema se u velikom količinama,što više to ukusnije,ko je hteo pio je špricer,momački-bećarski,sa sodom a ne sa kiselom vodom,kada se u vreli bećarac razbiju cela jaja to je sataraš.Ni bećarac ni sataraš ne trpe meso,bilo koje,ako ide meso toje gulaš.

    Podelite komentar

  • lala bećar

    4. avgust 2022. | 15:07

    HVALA!!!bećarski špricer,čaša vina,belog,presečeno sa jednim oštrim kratkim mlazom hladne sode,vino mora da kisi i rezi,pojedini bećari nisu solili bećarac zato što su sa njim jeli beli sir,po mogućstvu ovčiji,stari,prevreli.Bećarac se nije jeo ni kašikom ni vijuškom,jeo se tako što se na nož-vojvođansku bricu,nabode parče pogače i onda se umače u bećarac.Važno:luk i paprika se seku na trakice a paradajz na komade,dodaje se i vrlo malo šećera radi kiselosti paradajza.O vrstama špricera nekom drugom prilikom.

    Podelite komentar

  • Anonymus

    4. avgust 2022. | 10:24

    Ovakvim receptima treba dodati i muććkalicu, sve isto samo svinjski, na roštilju ispečeni vrat ...

    Podelite komentar