• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Sočne lovačke šnicle u sosu od paradajza koje se tope u ustima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obrok u kom će uživati cela porodica

  • 0
lovačke šnicle u paradajz sosu Foto: Shutterstock

Lovačke šnicle u sosu jedan je od recepata koji je gotovo svaka domaćica isprobala u svojoj kuhinji.

U sezoni paradajza ovo jelo može da dobije sasvim novo ruho i da bude još ukusnije u kombinaciji sa omiljenim letnjim povrćem. Ako se pitate da da spremite za nedeljni ručak, isprobajte ovaj recept - nećete se pokajati.

Sastojci:

  • 700 g svinjskih šnicli
  • 1 kg paradajza
  • 2 kašike brašna
  • kafena kašičica aleve paprike
  • 4 veća crna luka
  • 3 čena belog luka
  • so, biber, suvi začin

Priprema:

Svinjske šnicle blago izlupajte čekićem za meso, posolite ih, uvaljajte u mešavinu brašna i aleve paprike i propržite na ulju. Izvadite šnicle iz šerpe, pa u ulje spustite iseckan crni i beli luk i dinstajte desetak minuta.

Potom u šerpu vratite meso, sipajte oko pola litra vode i dodajte oljušten i iseckan paradajz. Poklopite šerpu i ostavite da se meso i paradajz krčkaju sat vremena na srednje jakoj vatri. Po potrebi, dolivajte po malo vode.

Kad meso postane mekano, a paradajz se ukrčka, dodajte suvi začin i biber, pa poklopite šerpu, isključite ringlu i ostavite da meso dodatno upije začine.

Poslužite sa pireom od krompira ili barenim pirinčem.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti