• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskoristite sezonu kupina: Zdrav slatkiš za doručak na stolu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mafini od kupina i ovsenih pahuljica su lak i zdrav doručak

  • 0
mafini od kupina i ovsenih pahuljica Foto: Shutterstock

Ako volite ovsene pahuljice i kupine, uživaćete u ovom receptu. Mafini puni bobičastog voća su lak i zdrav brzi doručak sa  mnoštvom hranljivih sastojaka. I mogu da se zalede.

Sastojci

  • 2 ¾ šolje ovsenih pahuljica
  • ½ šolje isečenih badema (opciono)
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • ½ kašičice soli
  • 2 šolje 2% mleka
  • 2 jaja, umućena
  • ¼ šolje meda
  • 3 kašike putera, rastopljenog
  • Sitno rendana kora 1 pomorandže, po želji
  • 1 ½ šolje kupina

Priprema

1. Zagrejte rernu na 200˚C. Lagano nauljite običan kalup za mafine od 12 šoljica.

2. U posudi za mešanje pomešajte ovas, bademe, prašak za pecivo, cimet i so. Umešajte mleko, jaja, med, puter i koricu pomorandže. Prespite kupine.

3. Ovsenu smesu podelite u šolje za mafine (biće pune do vrha) i pecite dok vrhovi ne postanu čvrsti na dodir, 30-35 minuta.

4. Ohladite mafine u tepsiji 10 minuta, a zatim prođite nožem po ivici svakog od njih i spustite ih na rešetku za hlađenje. Kada se ohlade, stavite u kesicu za zamrzivačk i odložite u friz. Da biste ih ponovo zagrejali, u mikrotalasnoj peći stavite na 30 sekundi dok se ne zagreju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti