• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruštule su idealno pecivo za doručak: Ovako ih spremaju na primorju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršeno hrskave spolja, savršeno meke iznutra

  • 2
ruštule Foto: Shutterstock

Doručak od testa nije karakterističan samo za Srbiju. Širom primorja domaćice spremaju ruštule koje se ponegde zovu i fruštule, specijalitet od testa koji se obavezno posipa šećerom u prahu.

Obradujte vaše ukućane ovim tradicionalnim primorskim receptom za doručak.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 5 jaja
  • 5 kašika ulja
  • 5 kašika šećera
  • 180 ml pavlake
  • narendana korica limuna
  • šećer u prahu za posipanje
  • ulje za prženje

Priprema:

Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte jaja, ulje, šećer, pavlaku i narendanu koricu limuna. Na pobrašnjenoj radnoj površini dobro umesite testo tako da bude elastično, pa ga prekrijte providnom folijom i ostavite da odstoji dvadesetak minuta.

Oklagijom razvaljajte testo na pola centimetra debljine, pa ga secite u trouglove ili na trake koje ćete isprepletati i vezati u čvor.

Pržite ruštule u vrelom ulju dva-tri minuta, dok ne porumene. Vadite ih na papirni ubrus kako bi se ocedile od viška ulja, pospite šećerom u prahu i služite dok su tople.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Novljanka

    21. avgust 2022. | 06:39

    Recept je lijep, ali mala sugestija u Boki se u roštule ne stavlja pavlaka nego četri kašike bijelog vina, dvije kašike rakije da bi bile mekane, stavi se narendana korica limuna, 3 jaja, 350 gr. oštrog brašna, 3 kašike prah šećera, malo soli, dvije kašike otopljenog putera, recept je stari izvorni, tijesto razvucite debljine pola cm, sjecite trake, vezujte ih u čvorić, sjecite rombive, zarežite romb u sredinu, pržite na vrelom ulju, pržite i okrećite dok ne porumene, stavljajte ih na pleh obložen ubrusom i kada se prohlade uvaljajte u prah šećer pomješan sa vanilinim šećerom. Recept je stari, izvorni, pa probajte i prijatno svima bilo !!!!

    Podelite komentar

  • Ja

    21. avgust 2022. | 02:01

    Fritule!

    Podelite komentar