• 0
 ≫ 

Ideje za ručak: Gulaš od govedine i sočiva koji vraća u detinjstvo

 ≫ 

Ovo hranjivo varivo je savršen porodični obrok za hladne jesenje dane

  • 0
Sočivo sa junetinom

Foto: Shutterstock

Bogat i obilan, gulaš od govedine i sočiva je recept pun zdravih sastojaka. Ovo hranjivo varivo je savršen porodični obrok za hladne jesenje dane, čija će priprema, bez kuvanja, da vam oduzme manje od 20 minuta. Ali i da vas vrati kroz vreme, pravo za sto, u bakinu kuhinju.

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 kg govedine, isečene na kockice (zamenski može i svinjsko meso)
  • 1 luk, seckan
  • 3 čena belog luka, izgnječena
  • 4 šargarepe, isečene
  • srednji koren celera, isečen
  • 1,5 šolja sušenog sočiva, zelenog ili braon
  • 400 ml soka od paradaiza
  • 6 šoljica goveđe supe od kockice
  • 1 šolja suvog crvenog vina
  • 3 lovorova lista
  • 1 kašika sušenog timijana
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • so i biber po ukusu
  • svež peršun za garniš

Priprema:

Zagrejte ulje u velikom loncu i propržite luk nekoliko minuta dok ne postane staklast.

Dodajte junetinu i beli luk. Meso pržite, mešajući redovno od pet do 10 minuta, dok sve strane mesa ne porumene.

Ubacite šargarepu, celer, sočivo, paradajz, goveđi temeljac, vino, lovorov list i ostale začine sa spiska u šerpu i sačekajte da provri.

Kada provri, poklopite,i potom smanjite vatru. Kuvajte gulaš oko 60-75 minuta, dok sočivo i govedina potpuno ne omekšaju.

Probajte i dodatno posolite ili pobiberite ako je potrebno. Ukraste peršunom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok