Vreme čitanja: oko 1 min.
Kolačići sa krem sirom: Ako ste ljubitelji slatkog doručka, ovo je pravi recept za vas
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ovi lagani kolačići sa krem sirom tope se u ustima i imaju savršen balans slatkoće, ukusa i vanile
Ako ste ljubitelj slatkog doručka, oduševićete se ovim kolačićima sa krem sirom. Za kompletan ugođaj, sve što vam treba uz njih je čaša mleka.
Mekani kao oblaci i ukusni, ne previše slatki, sa nežnim notama krem sira i vanile.
Dodatno je to što se pripremaju za svega deset minuta i peku još deset. Najviše vremena, zapravo, oduzima period hlađenja u frižideru pre pečenja, koji traje oko jedan sat i koji služi da bi se lakše formirali kolačići od stegnute smese.
Sastojci
- 1/2 šolje neslanog putera, sobne temperature
- 120 grama krem sira, sobne temperature
- 1 šolja granuliranog šećera
- 1 jaje, sobne temperature
- 2 kesice vanil šećera
- 1 3/4 šolje višenamenskog brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
Priprema
Umutite brašno, so i prašak za pecivo u srednjoj posudi i ostavite sa strane.
U drugoj posudi mikserom umutite puter i krem sir. Dodajte šećer i nastavite da mutite dok smesa ne postane pahuljasta i svetla.
Dodajte jaje i vanil šećer i mešajte dok se sve ne sjedini.
Sada dodajte suvu mešavinu iz prve posude u ovu kremu i mešajte dok se ne sjedini.
Zatim poklopite i ohladite najmanje sat vremena.
Zagrejte rernu na 190 stepeni C, a zatim formirajte kolačiće.
Uzmite otprilike dve supene kašike smese i uvaljajte je u kuglu, a potom malo spljoštite. Testo će biti lepljivo pa je najbolje da malo navlažite ruke i da ih operete svaki put kad se ulepe.
Poredajte kolačiće na tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite 10 minuta ili dok se ivice ne stegnu i ne postanu zlatne boje.
Pospite šećerom u prahu ako želite.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.