• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolačići sa krem sirom: Ako ste ljubitelji slatkog doručka, ovo je pravi recept za vas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovi lagani kolačići sa krem sirom tope se u ustima i imaju savršen balans slatkoće, ukusa i vanile

  • 0
Kolačići sa krem sirom Foto: Shutterstock

Ako ste ljubitelj slatkog doručka, oduševićete se ovim kolačićima sa krem sirom. Za kompletan ugođaj, sve što vam treba uz njih je čaša mleka.

Mekani kao oblaci i ukusni, ne previše slatki, sa nežnim notama krem sira i vanile.

Dodatno je to što se pripremaju za svega deset minuta i peku još deset. Najviše vremena, zapravo, oduzima period hlađenja u frižideru pre pečenja, koji traje oko jedan sat i koji služi da bi se lakše formirali kolačići od stegnute smese.

Sastojci

  • 1/2 šolje neslanog putera, sobne temperature
  • 120 grama krem sira,  sobne temperature
  • 1 šolja granuliranog šećera
  • 1 jaje, sobne temperature
  • 2 kesice vanil šećera
  • 1 3/4 šolje višenamenskog brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli

Priprema

Umutite brašno, so i prašak za pecivo u srednjoj posudi i ostavite sa strane.

U drugoj posudi mikserom umutite puter i krem sir. Dodajte šećer i nastavite da mutite dok smesa ne postane pahuljasta i svetla.

Dodajte jaje i vanil šećer i mešajte dok se sve ne sjedini.

Sada dodajte suvu mešavinu iz prve posude u ovu kremu i mešajte dok se ne sjedini.

Zatim poklopite i ohladite najmanje sat vremena.

Zagrejte rernu na 190 stepeni C, a zatim formirajte kolačiće.

Uzmite otprilike dve supene kašike smese i uvaljajte je u kuglu, a potom malo spljoštite. Testo će biti lepljivo pa je najbolje da malo navlažite ruke i da ih operete svaki put kad se ulepe.

Poredajte kolačiće na tepsiju obloženu papirom za pečenje  i pecite 10 minuta ili dok se ivice ne stegnu i ne postanu zlatne boje.

Pospite šećerom u prahu ako želite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti