• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kremasti brusketi od pečuraka: Idealni su za doručak, užinu ili večeru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pečurke i divna mešavina začinskog bilja čine izdašan, ukusan preliv za bruskete

  • 0
creamy Mushroom Bruschetta  brusketima sa kremastim pečurkama Foto: Oleksandr Prokopenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako vam ponestaje ideja šta da spremite za doručak, predstavljamo vam jednostavan recept za pripremu brusketa sa pečurkama.

Kremaste pečurke sa belim lukom i začinima na prepečenom francuskom bagetu su idealne za početak ovih hladnih dana.

Ujedno, ovi brusketi mogu da budu i dobra užina ili večera.

Sastojci

  • 200 g isečenih svežih pečuraka
  • 3 glavice seckanog crnog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 šolja krem pavlake (180 g)
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera 
  • 1 baget 
  • 1 čen belog luka, oljušten i prepolovljen
  • 120 g kačkavalja
  • bosiljak, peršun i majčina dušica (po ukusu i po želji)

Priprema: 

U velikom tiganju propržite pečurke i luk na ulju šest-sedam minuta. Umešajte pavlaku, so i biber i čekajte da provri.

Smanjite toplotu i nepokriveno dinstajte dvadesetak minuta, dok se ne zgusne, povremeno mešajući.

U međuvremenu stavite kriške bageta na nepodmazan pleh i prepecite par minuta u rerni.

Uzmite beli luk i trljajte ga preko svakog parčeta tosta.

Stavite kačkavalj na prepečeni hleb i vratite još par minuta u rernu dok se ne istopi.

Paralelno u mešavinu pečuraka umešajte bosiljak, peršun i timijan (po ukusu i po želji), pa sklonite posudu sa ringle.

Kašikom zahvatite po jednu kašiku krem pečuraka i stavite na svaki tost sa kačkavaljem. Poslužite odmah.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti