• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naš pekar otkriva recept za picu koja ne goji: Prava kruna svake dijete

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripremite se za osvajanje dobre linije uz ovu picu

  • 0
Dijetalna pica Foto: Shutterstock

Za mnoge je put ka idealnoj liniji već počeo, a onima koji se tek spremaju na to, ova pica će sigurno biti dobar pokretač dijete.

Uroš Plavčić je pekar koji nam je otkrio da pica ne mora biti isključena iz ishrane ni onda kad smo na dijeti.

Bitno je poigrati se povrćem i osmisliti odličnu kombinaciju za nadev. 

Što se tiče testa, kako bi pica odgovarala zdravijem režimu ishrane veoma je bitno da ne koristite belo brašno. Možete isprobati kombinacije sa kukuruznim, heljdinim ili raženim brašnom, ali preporuka majstora pekarstva jeste integralno. Ukoliko se opredelite za heljdino brašno, obavezno ga kombinujte sa kukuruznim ili raženim da biste testo mogli lepo da umesite.

Sastojci:

  • 200 g integralnog brašna (ili odabrane kombinacije brašna)
  • 125 ml vode
  • supena kašika maslinovog ulja
  • so
  • pelat
  • povrće po izboru

Priprema:

Sipajte brašno u činiju, dodajte vodu, so i ulje i umesite testo. Podloga za picu bi trebalo da bude elastična. S obzirom na to da u testo ne ide kvasac, nema potrebe da čekate da testo naraste - odmah ga razvucite oklagijom i stavite u podmazan i brašnom posut pleh.

Nanesite pelat, a onda se poigrajte kombinacijom odabranog povrća: stavite iseckane šampinjone, patlidžan ili tikvice izrezane na kolutiće ili šnite, čeri paradajz, na kolutove isečen ljubičasti luk, mladi luk sa percima...

Veoma je bitno da izostavite suhomesnate proizvode, kao i mlečne proizvode poput sira, kačkavalja i pavlake. Možete se igrati kombinacijama povrća, što vam daje prostora da recept ponovo doživite kao dobro i novo osveženje za vašu dijetu.

Picu pecite u rerni zagrejanoj na 230 stepeni desetak minuta. Po želji, ukrasite je listićima rukole ili spanaća i poprskajte maslinovim uljem pre služenja.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti