• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trik pomoću kog ćete svaki put spremiti sočnu, meku i ukusnu piletinu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potrebno je minimalno truda, a rezultat je savršen

  • 3
piletina Foto: Shutterstock

Lepo vreme nam polako, ali sigurno dolazi, a sa njim i praznici kojima se svi radujemo. Prvi maj je "iza ugla", a to znači da će izletišta vrveti od ljudi koji jedva čekaju da uz dobru hranu provedu taj dan.

Sinonim za prvi maj je svakako roštilj, na kom se sprema najrazličitije meso, a najpopularnija je piletina bez koje ne može da prođe nijedan praznik i nijedan porodični ručak.

Razlog zbog kog se za ovakve prilike ljudi odlučuju na pileće meso je to što retko ko može da mu odoli, lako se sprema, ukusno je, a pre svega je prirodni izvor vitamina, proteina i zdravih masti, izbalansirane je kalorijske vrednosti, te je idealno i za one koji vode računa o ishrani.

Domaćice piletinu spremaju na bezbroj načina, a idealna je jer se savršeno kombinuje i sa drugim namirnicama poput krompira, graška, boronije, te vam ostavlja kreativnost u kuhinji i dopušta vam da pustite mašti na volju.

Ono što je pored hranljivosti i ukusa svim potrošačima veoma bitno je svežina proizvoda koji kupuju, te kvalitet smatraju imperativom.

piletina Foto: Shutterstock

Zato je dobra vest da se sve značajniji deo pilećeg mesa koji se proizvodi u kompaniji Perutnina Ptuj Topiko pakuje u MAP ambalažu. Pakovanje u modifikovanoj atmosferi (MAP), predstavlja način produžavanja roka trajanja proizvoda bez ikakvog menjanja svojstava mesa.

Jedan od najvažnijih benefita ovog pakovanje jeste duža održivost proizvoda, te ćete uvek biti sigurni da kupujete sveže meso.

Pakovanjem u MAP ambalažu usporavaju se biohemijske reakcije koje izazivaju oksidaciju ili promenu boje proizvoda ili pak utiču na njegov nepoželjan miris. Proizvod je svež i zadržava sva kvalitativna svojstva tokom celog svog roka trajanja.

Pored ovih benefita, važno je naglasiti i da se ovim načinom pakovanja postiže bolja higijena čuvanja proizvoda, koja se postiže minimalnim kontaktom sa samim mesom. Olakšana je i manipulacija jer do samog otvaranja pakovanja i upotreba ne postoji mogućnost spoljne kontaminacije.

Sada kada znate koje meso je najbolje za vas i vaše najbliže, vreme je da vam otkrijemo trik pomoću kog će vam piletina svaki put ispasti meka i sočna.

Meso, marinada, roštilj Foto: Pixabay

Marinada je ono što će mesu dati poseban ukus i mekoću. Međutim, trik je u tome da piletinu marinirate veče pre spremanja i, verujte nam, vredi svakog minuta čekanja.

Sastojci:

  • 200 ml jogurta
  • 2 kašike suncokretovog ulja
  • korica i sok jedne pomorandže
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • biber

Priprema:

Crni i beli luk iseckajte sitno, pa ih u dubljoj posudi pomešajte sa ostalim navedenim sastojcima.

Dodajte i piletinu koju ste isekli na šnicle.

Sve dobro promešajte, prekrijte posudu krpom i ostavite u frižideru u toku noći.

Sutradan, piletinu izvadite iz marinade i spremite na vama omiljen način.

Inače, Perutnina Ptuj Topiko, deo međunarodne PP Grupe, najveći je proizvođač pilećeg mesa i mesnih prerađevina na domaćem tržištu. Kroz striktne procese kontrole svakog koraka proizvodnje ove kompanije obezbeđuje najviši kvalitet pilećeg mesa.

Svi proizvodni procesi Perutnina Ptuj Topiko počinju, odvijaju se i završavaju u Srbiji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Rj38

    12. april 2023. | 10:43

    Ako je kupim!

    Podelite komentar

  • Žexx

    12. april 2023. | 16:11

    Bolje pišite recepte za posnu hranu,još smo u Vaskršnjem postu,pa bi bilo lepo da se to više poštuje i ceni.ako smo Srbi jel

    Podelite komentar