• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za najsočnije čupavce: Čokoladni kolač uz koji su odrastale generacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za pripremu ove poslastice neće vam biti potrebno ni mnogo vremena ni posebne kulinarske veštine

  • 2
najsočniji čupavci Foto: Shutterstock

Čupavci sa kokosom, kolač uz koji su odrasle mnoge generacije na balkanskim prostorima, nikada nije gubio na popularnosti.

Ipak, prvobitni recept koji je podrazumevao mešenje biskvita sa margarinom vremenom je modifikovan, a domaćice su došle do idealnog rešenja za pravljenje biskvita koji će biti dovoljno čvrst da lepo upije preliv i u isto vreme dovoljno mekan da se topi u ustima.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 300 g šećera
  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 120 g putera ili margarina
  • 250 g kokosovog brašna

Priprema:

Uzmite dublju posudu, pa u nju razbijte jaja, dodajte 250 grama kristal-šećera, brašno, prašak za pecivo, ulje i 100 mililitara mleka. Sve dobro sjedinite varjačom.

Tepsiju podmažite uljem, pospite brašnom, pa ulijte smesu za biskvit i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se biskvit ne odvoji od ivica pleha. Ostavite biskvit da se ohladi, pa ga isecite na kocke željene veličine.

Dok se biskvit hladi, spremite preliv za čupavce.

U šerpu sipajte 100 mililitara mleka, dodajte slatku pavlaku, puter ili margarin, kao i izlomljenu čokoladu za kuvanje i 50 grama šećera, pa kuvajte na srednje jakoj temperaturi dok se sastojci ne sjedine.

Svaki komad biskvita spuštajte u prohlađeni preliv, a onda u tanjir u koji ste sipali kokosovo brašno.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo gemiš i oduševili se: Poslastica za sva čula

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari