• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

KULINARSKA LEGENDA: Stevo Karapandža objavio nove recepte!

Vreme čitanja: oko 2 min.

U domaćim knjižarama ovih dana će se naći knjiga novih recepata kulinarskog maga Steve Karapandže. Na promociji izdanja “Kreativna kuhinja” gostovaće kultni autor koji će se tom prilikom družiti s obožavaocima i potpisivati knjigu

  • 1
Foto: Profil Foto: Profil

Najveća kulinarska zvezda sa nekadašnjih jugoslovenskih prostora Stevo Karapandža stiže 9. decembra ponovo u Beograd da bi promovisao svoj novi kuvar “Kreativna kuhinja”.

Knjiga sadrži 285 potpuno novih recepata koje je veliki Karapandža prilagodio da se mogu veoma lako i brzo pripremiti, što je imperativ u ovim vremenima kada niko nema puno vremena za kuvanje. Karapandža je koristio namirnice koje postoje kod nas, što će domaćim gurmanima olakšati potragu za potrebnim sastojcima.

 

Printskrin: Delimano BA Printskrin: Delimano BA

Autor knjige je svojim budućim čitaocima objasnio da je ovim kuvarom želeo da im ponudi jednostavna, ali ukusna jela koja će svakome ostaviti mogućnost da u njih unese sopstvenu maštu, kreaciju i strast i da pri tome uživa stvarajući nova jela kao što je on uživao više od 40 godina i veruje da tu strast prenosi na nove naraštaje.

Novi Karapandzin kuvar publika će moći da kupi po promotivnoj ceni u knjižari "Vulkan" u šoping centru Ušće 9. decembra od 17 do 18.30 sati kada će moći i da razgovara sa autorom i dobije autogram.

Printskrin: Delimano BA Printskrin: Delimano BA

Za srpsko izdanje, koje je štampao beogradski ogranak zagrebačke izdavačke kuće "Profil", predgovor je napisao Ðorđe Kostić, osnivač i počasni predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije, čiji je Karapandža bio gost i dobio njihovu kolajnu kao doživotni član.

On je Karapandžu nazvao “pionirom popularizacije kulinarsrtva na teritoriji bivše Jugoslavije i ljubimcem publike, ali i idolom svih kuvara kojima je otvorio nova vrata u tu magičnu profesiju”. Kostić je oduševljen i zahvalan što je majstor poput Karapandže prihvatio da kroz ovu knjigu podeli sa kolegama svoja iskustva i znanja nagomilana u bogatoj karijeri.

Printskrin: Ritv Hr Printskrin: Ritv Hr

Nova knjiga je, prema rečima Krstića, pravi profesionalni priručnik zamišljen da u njoj podeli lična iskustva i otkrije tajne, ali će biti korisna i ljubiteljima kulinarstva koji žele da steknu nova znanja i prošire svoje kuvarske vidike, jer prestavlja nepresušni izvor novih gastronomskih ideja.

- "Kreativna kuhinja" rezultat je dugogodisnjeg Karapandžinog rada, kreiranja i ličnog zalaganja i eksperimentisanja u pravoj kuhinji, za prave goste i to internacionalne. Recepti su pažljivo odabrani, maksimalno tačni i mogu se s lakoćom pripremiti, a svaki daje mogućnost kreativnom kuvaru da ih obogati brojnim varijacijama - istakao je Kostić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • romanticni zmaj

    2. decembar 2013. | 12:28

    Stevo legenda!!

    Podelite komentar