Labris: Profesor Brdar diskriminiše gejeve

Brdar je na jednom od svojih predavanja rekao da je "homoseksualizam bolest" i da bi trebalo da bude zavedena isto kao i "čir na želucu"

  • 2

Izjava profesora Fakulteta za kulturu i medije dr Milana Brdara je ocenjena kao diskrimninacija LGBT osoba od strane poverenice za zaštitu ravnopravnosti, saopštila je organizacija za lezbejska ljudska prava Labris.

Brdar je na jednom od svojih predavanja rekao da je "homoseksualizam bolest" i da bi trebalo da bude zavedena "isto kao i čir na želucu",  te da se "homoseksualnost leči promenom pola".

- Povezivanje homoseksualnosti s bolešću je ponižavajuće i uvredljivo, doprinosi stvaranju i održavanju stereotipa i predrasuda, kao i stigmatizaciji i netoleranciji prema LGBT osobama - mišljenje je poverenice za zaštitu ravnopravnosti Nevene Petrušić, na šta se poziva Labris.

 

(A. P.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    2. februar 2013 | 08:56

    Svaka cast profesore, najzad je neko smogao snage da stvari postavi na pravo mesto. Kakva diskriminacija, pa da je to normalno verovatno bi vecina covecanstva bila gej a ne manjina. Terorisu normalan svet u ovom gradu a kad se iznese istina onda se pozivaju na ljudska prava, pa zar obican, normalan svet nema ljudska prava ili se ne smatraju ljudima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA