Najlepša junetina u pivu, po receptu poznate kuvarice Džulije Čajld
Probajte nešto novo i drugačije, pravo iz belgijske kuhinje - junetina u pivu!
„Mastering the Art of French Cooking“ Džulije Čajld nije samo kuvar po kome se kuva, već i knjiga koja se pažljivo čita. Među njegovih skoro 800 stranica, ne možete da ne primetite preukusno belgijsko jelo: Carbonnades à la Flamande.
Pogledajte pripremu jela na video snimku - a mi vam dajemo i prevod originala iz pomenutog kuvara.
Za Carbonnade vam je potrebno:
- oko 1kg junetine sečene na komade (ne moraju da budu najmekši delovi od buta jer se jelo dugo kuva)
- oko 1/2 kg krupnije iseckanog crnog luka
- 2 kašike masti od mangulice (ili obične masti)
- 4 čena belog luka
- so i biber
Na većem i težem tiganju isprižite komade junetine, posolite i pobiberite. Izvadite iz tiganja pa ispržite luk. Kada je gotov ubaciti i seckani beli luk. Ređa se u manju vatrostalnu posudu ili đuvečaru red mesa, red luka i tako još jednom.
- 1 čaša domaćeg junećeg stoka
- 2 čaše svetlog piva
- 1 puna kašika šećera
- peršun, timijan i nekoliko lovorovih listića
- 1 kašika gustina
- 2 kašike vinskog sirćeta
U istom tiganju se zagreje stok i doda šećer. Doda se i pivo u tiganj i kada se zagreje, prelije se meso i luk u vatrostalnoj posudi. Sve se pokrije začinima pa aluminijumskom folijom ili poklopcem, i ubaci u rernu na oko 2 sata.
ZAPANJUJUĆI REZULTATI: Hipermarketi JEFTINIJI od piljara!
PODIGNUTA RAMPA ZA NAŠU GOVEDINU: Od sutra moguć izvoz goveđeg mesa u BiH
Kada meso potpuno omekša nakon oko 2 sata u rerni, ocedi se sos (treba da bude oko 1-1.5 čaše) i izmeša sa kašikom gustina i 2 kašike vinskog sirćeta – sve se malo prokuva da se zgusne, koriguju se začin pa se ponovo prelije preko mesa i vrati na kratko u još uvek toplu ali isključenu rernu.
Prevod recepta preuzet s bloga "Vitki Gurman"
Ovo je najlepša slika jela koju smo našli na Instagramu da vas inspirišemo!
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.