≫ 

Neodoljivo italijansko pecivo: pizza rolnice sa šunkom

Vaša deca će ove rolnice obožavati - bilo da ih servirate tople ili sačekate da se ohlade...

  • 0

Testo:

250 g brašna

1.5 kašičica soli

kesica suvog kvasca

kašičica šećera

2 šolje toplog mleka

1/2 šolje ulja

1/2 šolja jogurta

Punjenje:

400 g sitno seckane šunke

400 g kačkavalja

2 sitno seckane paprike

400-500 ml kečapa po izboru

1/2 kašičice belog luka u prahu

1/2 kašičice origana

1/2 kašičice bosiljka

biber

Premaz: 

oko 50 g otopljenog maslaca

Zamesite tvrđe testo i ostavite sat vremena da naraste, pa ga na pobrašnjenoj radnoj površini podelite na dva dela i razvucite svaki komad na 50x20 cm. Premažite komade.

Pijete iz plastičnih flaša? Jedete iz plastičnih tanjira? Ako imaju ovu oznaku, mogu da vas ubiju!

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Piletina u čašicama od zelene salate (VIDEO) (RECEPT)

Sve začine pomešajte s kečapom pa premažite testo. Pospite seckanu šunku i papriku, pa narendajte sir. Zamotajte rolat pa rezati rolnice debele oko 2 cm. Trebalo bi da se dobije oko 30 komada. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje i neka testo narasta oko posla sata. Premaite otopljenim maslacem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA