≫ 

Karfiol u sosu od susama, sa mladim lukom i kobasicama

Odlična kombinacija ukusa, a još je i jako zdravo!

  • 0

Sastojci  4 osobe:

- 1 manja glavica karfiola

- 400 g kobasica

- 1 pileća ili povrtna kocka za supu

- 3 kašike susama

- 100 ml pavlake za kuvanje

- so

- mleveni crni biber

- korijander

- mladi luk

Priprema:

Karfiol očistiti i podeliti na manje cvetiće. Staviti ga da se kuva u vodi u kojoj ste stavili kocku za supu, ali paziti da karfiol na bude mnogo mekan. Ocediti karfiol od vode, ali ostaviti 300 ml za sos. Susam propržiti na tiganju bez dodate masnoće. Naliti vodom u kojoj se kuvao karfiol, dodati zatim pavlaku, pa sve zajedno kuvati dok se ne dobije gust sos. Posoliti, pobiberiti, staviti malo korijandera.

Kobasice pržiti na teflonskom tiganju sa malo masnoće, pa poslužiti sa karfiolom i sosom od susama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA