≫ 

Hleb od ječmenog integralnog brašna sa semenkama

DOmaći hleb za ukusan i zdrav početak dana!

  • 0

Sastojci:

 

- 3 šolje belog brašna

- 1 šolja ječmenog integralnog brašna

- 1 šolja mešanih semenki (susam, golica, lan, mak, očišćene semenke suncokreta...)

- 1/2 šolje crnog susama

- 2 kašike šećera

- 1-2 kašičice krupne morske soli

- 1 kašičica sode bikarbone

- 4 kašike ulja

- 1 jaje

- 1 šolja jogurta

- 1 šolja mleka

 

Priprema:

 

Uključiti rernu da se greje na 250°C, a zatim izmešati belo brašno, ječmeno integralno brašno, mešane semenke, crni susam, šećer, so i sodu bikarbonu. Dodati ulje, pa dodati viljuškom umućeno jaje, jogurt i mleko. Dobro sve sjediniti, oblikovati veliku loptu, pa je prebacite je u podmašćenu tepsiju u kojoj će se peći. Smanjite temperaturu rerne na 200°C i pecite 40 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

 

Posle prvih 20 minuta pečenja, proveriti hleb, pa ako brzo tamni, smanjite temperaturu i prekrijte folijom.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA