0

Hleb od ječmenog integralnog brašna sa semenkama

DOmaći hleb za ukusan i zdrav početak dana!

Sastojci:

- 3 šolje belog brašna
- 1 šolja ječmenog integralnog brašna
- 1 šolja mešanih semenki (susam, golica, lan, mak, očišćene semenke suncokreta...)
- 1/2 šolje crnog susama
- 2 kašike šećera
- 1-2 kašičice krupne morske soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- 4 kašike ulja
- 1 jaje
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja mleka

Priprema:

Uključiti rernu da se greje na 250°C, a zatim izmešati belo brašno, ječmeno integralno brašno, mešane semenke, crni susam, šećer, so i sodu bikarbonu. Dodati ulje, pa dodati viljuškom umućeno jaje, jogurt i mleko. Dobro sve sjediniti, oblikovati veliku loptu, pa je prebacite je u podmašćenu tepsiju u kojoj će se peći. Smanjite temperaturu rerne na 200°C i pecite 40 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Posle prvih 20 minuta pečenja, proveriti hleb, pa ako brzo tamni, smanjite temperaturu i prekrijte folijom.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: belo-brasno crni-susam hleb jaje jecmeno-integralno-brasno jogurt mleko morska-so-2 secer semenke-2 soda-bikarbona ulje

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom