0

Hleb od ječmenog integralnog brašna sa semenkama

DOmaći hleb za ukusan i zdrav početak dana!

Sastojci:

- 3 šolje belog brašna
- 1 šolja ječmenog integralnog brašna
- 1 šolja mešanih semenki (susam, golica, lan, mak, očišćene semenke suncokreta...)
- 1/2 šolje crnog susama
- 2 kašike šećera
- 1-2 kašičice krupne morske soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- 4 kašike ulja
- 1 jaje
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja mleka

Priprema:

Uključiti rernu da se greje na 250°C, a zatim izmešati belo brašno, ječmeno integralno brašno, mešane semenke, crni susam, šećer, so i sodu bikarbonu. Dodati ulje, pa dodati viljuškom umućeno jaje, jogurt i mleko. Dobro sve sjediniti, oblikovati veliku loptu, pa je prebacite je u podmašćenu tepsiju u kojoj će se peći. Smanjite temperaturu rerne na 200°C i pecite 40 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Posle prvih 20 minuta pečenja, proveriti hleb, pa ako brzo tamni, smanjite temperaturu i prekrijte folijom.

(Telegraf.rs)

Tagovi: belo brašno, crni susam, Hleb, Jaje, ječmeno integralno brašno, Jogurt, Mleko, morska so, šećer, semenke, soda bikarbona, Ulje

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata