0

Hleb od ječmenog integralnog brašna sa semenkama

DOmaći hleb za ukusan i zdrav početak dana!

Hleb sa semenkamaX
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

– 3 šolje belog brašna
– 1 šolja ječmenog integralnog brašna
– 1 šolja mešanih semenki (susam, golica, lan, mak, očišćene semenke suncokreta…)
– 1/2 šolje crnog susama
– 2 kašike šećera
– 1-2 kašičice krupne morske soli
– 1 kašičica sode bikarbone
– 4 kašike ulja
– 1 jaje
– 1 šolja jogurta
– 1 šolja mleka

Priprema:

Uključiti rernu da se greje na 250°C, a zatim izmešati belo brašno, ječmeno integralno brašno, mešane semenke, crni susam, šećer, so i sodu bikarbonu. Dodati ulje, pa dodati viljuškom umućeno jaje, jogurt i mleko. Dobro sve sjediniti, oblikovati veliku loptu, pa je prebacite je u podmašćenu tepsiju u kojoj će se peći. Smanjite temperaturu rerne na 200°C i pecite 40 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Posle prvih 20 minuta pečenja, proveriti hleb, pa ako brzo tamni, smanjite temperaturu i prekrijte folijom.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: belo brašno, crni susam, Hleb, Jaje, ječmeno integralno brašno, Jogurt, Mleko, morska so, šećer, semenke, soda bikarbona, Ulje