0

Mariniran šaran na roštilju

Za sve ljubitelje rečne ribe!

Sastojci za 4 osobe:

- oko 800 g snicli šarana
- po ukusu so
- marinada
- sok od jednog limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika iseckanog svežeg peršuna

Prilog:

- 1 kg mladog ruzičastog krompira (sto sitniji)
- oko 50 g maslaca
- po ukusu so
- 3 kašičice sveže seckane majčine dušice

Priprema:

Šnicle šarana posolimo, rukama dobro utrljamo so i pečemo na jakom žaru dok riba ne dobije lepu boju. Rešetke obavezno premazati dimljenom slaninom. Pečenu ribu odmah servirajte na tanjir i prelijte marinadom, nemojte je stavljati prvo u sud nakon pečenja pa onda na tanjir za posluzivanje, jer time povećavate šansu da se raspadne.

Prilog, odnosno, mladi krompir dobro operite i po potrebi oljuštite prljave i oštećene delove. Poređajte u veću tepsiju da se ne preklapaju i polijte toplim maslacom koji ste prthodno otopili. U međuvremenu dužom kašikom prevrnite krompiriće 1-2 puta da bi ponovo naneli mirisan soft. Kada su krompirići gotovi probajte i po potrebi dosolite, pa poslužite sa salatom po izboru.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: krompir limun-2 majcina-dusica marinada maslac maslinovo-ulje persun snicle-sarana so

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom