0

Gibanica sa feta sirom, mladim lukom i susamom

Doručak za šampione!

Gibanica sa mladim lukom i jajimaX
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci za 4 osobe:

– 500 g tankih kora za pitu
– 4 veze iseckanog mladog luka
– 5 jaja
– 1 kašika kisele pavlake
– 150 g feta sira
– morska so
– maslinovo ulje
– sveže mleveni crni biber
– semenke susama
– semenke lana

Priprema:

Na zagrejanom maslinovom ulju dinstati mladi luk, blago posoljen. Umutiti jaja sa pavlakom, posoliti i pobiberiti, preliti preko omekšalog mladog luka i napraviti prilično rovitu kajganu. Dve kore poprskati mešavinom ulja i mineralne vode u kojoj je razmućeno malo praška za pecivo, a treću filovati kajganom i usitnjenim feta sirom.

Uviti u rolnu, ređati na pleh pokriven papirom za pečenje, premazati svaku rolnu mešavinom koja je ostala od prskanja kora i kašikom pavlake, posuti semenkama, po želji, i peći na 180°C oko 30 minuta, da gibanica lepo porumeni. Poslužiti uz salatu od paradajza ili napitak po želji.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Biber, Feta sir, Gibanica, Jaja, kisela pavlaka, Kore za pitu, mladi luk, semenke lana, semenke susama, so, Ulje