≫ 

Tart pripremljen sa čeri paradajzom i majčinom dušicom

Prijatno iznenađenje za stolom!

  • 0

Sastojci:

- 450 g brašna

- 1,5 kašičica praška za pecivo

- 1 kašičica soli i origana

- 2 kašike maslinovog ulja

- 2,7 dl vode

Bešamel:

- 3 kašike brašna

- 3,8 dl sojinog mleka

- 40 g rendanog parmezana

- so, začin, biber, origano

- maslinovo ulje

Punjenje:

- 500 g čeri paradajza

- 125 g mocarele

- sveži listovi bosiljka

- malo suve majčine dušice

- 2 kašičice pesto sosa

Priprema:

Testo umesiti, razviti okruglu formu i prebaciti ga u podmazanu tepsiju. Podići testo i oko stranica tepsije. Izbocakati ga viljuškom i peći 10 min da se zapeče. U međuvremenu pripremiti bešamel sos sa navedenim namirnicama, znači na ulju propržiti brašno pa dodati hladno mleko po izboru. U gotov bešamel umešati rendani parmezan, posoliti po ukusu, dodati biber mleveni i origano.

Blago zapečenu koru izvaditi iz rerene premazati sa dve kašičice pesto sosa, poslagati čeri paradajz, iskidanu mocarelu i listove svežeg bosiljka. Preko svega preliti pripremljen besamel i vratiti u rernu da se zapeče od 25-30 min, poslednjih 5 minuta može se pojačati da se dobije žućkasta korica. Ostaviti da se ohladi, pa iseći i poslužiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA