0

Jednostavno i sočno praseće pečenje iz rerne

Tradicionalni ukusi, za pravi užitak....

Sastojci za 8 osoba:

- 8 kg prasetine
- 200 g krupne morske soli
- 330 ml svetlog piva
- 150 ml svinjske masti
- 250 ml vode

Priprema:

Prase isecite na manje delove, dobro operite, a zatim osušite sa hartijom. Svaki komad mesa, dobro posolite sa obe strane i poređajte u veći pleh. Ovako pripremljeno ostavite da odstoji do sutradan. Zagrejte rernu na 250°C. Pleh u kojem se peče meso, premažite četkicom sa svinskom mašću koju ste već zagrejali da bi mogla lakše da se namaže. Zatim, svaki komad mesa premažite sa svinskom mašću sa obe strane i poređajte ga u pleh. Nalijte čašom vode, stavite ga u rernu i smanjite temperaturu na 200°C. Ovako pecite oko 60 minuta. Zatim na svakih 30 minuta okrećite meso. Prvo okrenite meso pa zatim nalijte na gornju stranu po malo piva. Pivo daje mesu veoma lepu boju, a i ukus je specifičan.

Kada je meso pečeno svu tečnost koja je u plehu odstranite i vratite meso u rernu da se zapeče sa obe strane i da dobije još intenzivniju boju. Kada se prohladi poslužite uz prilog po želji i sa salatom.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: morska-so-2 prasetina svetlo-pivo svinjska-mast voda

Piletina sa pirinčem na indijski način

Slane štrudlice sa spanaćem i feta sirom

Kiflice sa svežim kvascem punjene šunkom i sirom

Rolnice od slanine i tikvica

Musaka od krompira sa mlevenim mesom i pečurkama

Lisnato testo punjeno seckanim mesom

Marinirani svinjski ražnjići s kikiriki sosom

Sarajevski ćevap od junećeg i jagnjećeg mesa

Burger od pilećih fileta sa alevom paprikom

Zdrava krem supa od paškanata i pavlake za kuvanje

Crni hleb sa integralnim i ražanim brašnom

Riblji fileti zapečeni u rerni

Musaka od krompira i tikvica sa pavlakom za kuvanje

Svinjska pečenica sa povrćem i maslinovim uljem

Letnja kisela salata od domaćeg povrća

Pica sa dimljenom slaninom i zelenim maslinama

Sočna marinirana piletina na roštilju

Kako da dimite i osušite filete ribe, bez pušnice?

Domaći tortelini s filom od parmezana

Lepe i jednostavne šarene špagete

Lazanje od povrća, sa rendanim parmezanom

Zelena dugačka boranija na francuski način

Vegetarijanska paelja sa belim vinom

Hrskavi kroasani od svežeg kvasca i kisele pavlake

Sveže pečurke pečene na žaru ili gril-tiganju

Pica pužići od lisnatog testa i šunke

Zdrave grilovane tikvice sa čili papričicama

Preukusno carsko meso iz rerne

Spremite omlet u rerni!

Sočan svinjski but sa senfom i medom