0

Povrće s pirinčem i parmezanom

Kad vam je firžidr pun ostataka svežeg povrća i imate od svega po malo - vi iskoristite ovu ideju!

Sastojci:

- glavica crnog luka
- šargarepra
- paprika
- paradajz
- šampinjoni
- veća šolja pirinča, najbolje dugog zrna
- seckani persun
- bosiljak ili kineski začini - po želji
- so, biber
- 2 kašike maslaca
- rendani parmezan

Priprema:

Stavite šerpu s vodom i neke provri pa ubacite pirinač i smanjite temperatruru. U puno vode će se skuvati brže nego da ga spremate s povrćem, samo ga kad bude gotov procedite. Pazite da se ne raskuva.

Iseckajte crni luk i šargarepu pa proprziti na maslacu. Dodajte seckanu papriku i šampinjone, kao i seckani paradajz bez semenki. Začinite i još malo dinstajte.

Servirajte pirinač i povrće i preko svega naribajte parmezan da jelo dobije bogatiji ukus.

(Telegraf.rs)

Tagovi: maslac, Parmezan, pirinač, povrće

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata