3

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Servirajte sendviče, pljeke ili pohovano meso u zemičkama iz svoje kuhinje!

Sastojci:

- 500 g belog brašna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašike šećera
- 1 kašičica  suvog kvasca
- 1 jaje
- 100 ml rastopljenog maslaca
- 300 ml toplog mleka
- susam za posipanje
- 1 jaje

Od svih sastojaka (sem jaja i susama) umesiti testo i ostaviti da dobro naraste. I obavezno koristite maslac jer je u njemu tajna ukusnih zemički!

Na pobrašnjenoj površini testo premesiti i oblikovati 10-12 loptica. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite oko pola sata na toplom da još jednom narastu.

Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Peku se u zagrejanoj rerni na 190 stepeni, oko 25-30 min.

(Telegraf.com)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: brasno kvasac susam zemicke masalc
Najnoviji komentari
  • M
    Miloš

    Šta je to pljeka?

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom

Ukusan, dijetalan i zdrav prilog od prokelja

Kuglice od sira i krompira servirane sa slaninicom

Jednostavnost koju volimo u tanjiru: restovan krompir