≫ 

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Na većim okupljanjima, kuvarsko umeće domaćina meri se obično kvalitetom sarme, brojem sitnih kolača i svakako - ukusom Ruske salate.

  • 5

Sastojci:

- 1/2 kg krompira

- 1/2 kg šargarepe

- 250 g graška, može i oceđen iz konzerve

- 300 g kiselih krastavčića

- 4 tvrdo kuvana jaja

- 300 g skuvanog belog pilećeg mesa

- 500 g majoneza

- so i biber

Postupak:

Krompir se kuva u ljusci, a istovremeno se kuva i šargerepa ali odvojeno. Ona se seče na krupnije komade. Skuvajte i grašak ako ne koristite grašak iz konzerve. Kuvani krompir oljuštite kad se prohladi.

Iseckajte šargarepu, piletinu, jaje, krastavčiće i krompir na kockice pa izmešajte sve sastojke sem krompira. Sipajte majonez, so i biber - pa promešajte. Tek sada dodajte krompir. Sipajte još majoneza ako treba. Držite u frižideru do služenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cici Mici

    21. novembar 2017 | 13:54

    Majke ti, ajde ti pametnice iseckaj kuvano jaje na kockice.

  • čarls bronson

    21. novembar 2017 | 15:43

    Rusku salatu je napravio Belgijanac , inače kuvar u jednom moskovskom hotelu , a prva verzija je bila od ostataka ribe i neke sezonske salate .

  • Milojka

    21. novembar 2017 | 13:59

    A recept za domaći majonez?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA