2

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Upotrebite suve feferone, ili sveže feferone kombinujte uz slatku suvu papriku za manje ljutu verziju!

Potrebno je:

- svinjsko meso, kare isečen na trakice
- miks kineskog povrća (kupus, šargarepa, luk) ili smrznuti miks

Za sečuan sos:

- 5 čenova belog luka
- iseckan komad đumbira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 10 ljutih suvih feferona potopljenih u vrucu vodu na pola sata
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika paradajz pirea
- biber i beli biber,
- ljuta dimljena paprika
- 2 kašike susamovog ulja
- 1 kaška sirćeta

Beli luk i komad đumbira iseckajte i pržite na maslinovom ulju da ne potamni ali postane meko. Dodajte sve ostale sastojke i stavite u blender. Izblendan sos začinite, pa vratite kratko na ringlu da se sos ukuva.

Ispržite meso i povrće, posolite - pa servirajte uz sos.

(Telegraf.rs)

Recept i fotografija: blog Vitki Gurman

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: secuan-sos svinjetina feferone paprika kinesko-povrce
Najnoviji komentari
  • J
    Joe

    Domaci secuan sos su izgleda napravili srpski kinezi

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom

Ukusan, dijetalan i zdrav prilog od prokelja