1

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Domaćice kažu da pileća čorbica čuva zdravlje, a ume i da leči od prehlade...

Sastojci:

- 300 g pilećeg belog mesa
- 250 g krompira
- crni luk
- pola manjeg praziluka
- 50 g celera ili karfiola
- 100 ml neutralne pavlake
- 4 kašike ulja
- 1,5 l vode
- peršun, so i biber

Priprema:

Iseckati na kockice kromir i belo meso, a sitno iseckati celer/karfiol, luk i praziluk. Propržiti luk na malo ulja, a zatim dodati celer, pa krompir.

Naliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša. Povrće staviti u blender, usitniti i vratiti u lonac. Dodati piletinu i nastaviti sa kuvanjem. Po potrebi dolivati malo vode dok piletina ne omekša.

U gotovu čorbu umešati pavlaku i dodati začine. Servirati toplo, idealno uz prepečen tost hleb.

(Telegraf.rs)

Tagovi: čorbica, Crni luk, neutralna pavlaka, Piletina, Praziluk

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • N
    NS

    A sto belo? Moze i neki "otpadak" tipa ledja, vrat...kad se skuva i ocisti od kostiju nema mnogo mesa ali je ukus super.