1

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Domaćice kažu da pileća čorbica čuva zdravlje, a ume i da leči od prehlade...

Sastojci:

- 300 g pilećeg belog mesa
- 250 g krompira
- crni luk
- pola manjeg praziluka
- 50 g celera ili karfiola
- 100 ml neutralne pavlake
- 4 kašike ulja
- 1,5 l vode
- peršun, so i biber

Priprema:

Iseckati na kockice kromir i belo meso, a sitno iseckati celer/karfiol, luk i praziluk. Propržiti luk na malo ulja, a zatim dodati celer, pa krompir.

Naliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša. Povrće staviti u blender, usitniti i vratiti u lonac. Dodati piletinu i nastaviti sa kuvanjem. Po potrebi dolivati malo vode dok piletina ne omekša.

U gotovu čorbu umešati pavlaku i dodati začine. Servirati toplo, idealno uz prepečen tost hleb.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: piletina corbica neutralna-pavlaka crni-luk praziluk
Najnoviji komentari
  • N
    NS

    A sto belo? Moze i neki "otpadak" tipa ledja, vrat...kad se skuva i ocisti od kostiju nema mnogo mesa ali je ukus super.

Pire od krompira i šargarepe

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom

Ukusan, dijetalan i zdrav prilog od prokelja