0

POSNO! Pikantna lazanja sa sojinim ljuspicama i dimljenim tofu sirom

Zanimljivo posno jelo koje možete jednostavnije pripremiti i sa debelm korama za pitu, umesto testeninom za lazanje bez jaja.

Potrebno je:

- pakovanje testenine za lazanje bez jaja
- veća glavica crnog luka
- šolja sojinih ljuspica
- 2 šolje soka od paradajza
- 3 čena belog luka
- origano
- čili
- so i biber
- muskatni oraščić
- 2 šolje pirinčanog mleka
- maslinovo ulje za prženje i podmazivanje pleha
- 2 kašike brašna
- pakovanje dimljenog tofu sira

Priprema:

Skuvajte kratko listove testenine u slanoj kupućoj vodi da omekšaju, a sojine ljuspice natopite u vruću vodu da se rehidriraju.

Ispržite sitno seckani crni i beli luk, pa ubacite i sojine ljuspice. Zatim prelijte paradajz-sokom i dodajte začine: so, biber, origano, čili. Kuvajte desetak minuta da se sos zgusne.

U drugu posudu sipajte maslinovo ulje i propržite brašno, pa uzmešanje dodajte pirinčano mleko. Posolite, pobiberite i začinite muskatnim oraščićem.

Na manji nauljeni pleh, stavite prvi sloj kora za lazanje, prelijte sosom, pa bešamelom i narendajte tofu sir. Zatim napravite isti takav drugi i treći sloj. Mora da ima minimum tri ovakva sloja, a ako ostane materijala, uradite još jedan. Na kraju treba da se završi narendanim tofu sirom.

Peče se na 180 stepeni oko 60 minuta, a najbolje je da prvih pola sata bude prekriveno folijom. Gotovo je kada višak tečnosti izvri, a gornji sloj postane zlatan. Služite toplo, mada su i hladni ostaci izuzetno ukusni sutradan!

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: kore-za-lazanju sojine-ljuspice maslinovo-ulje dimljeni-tofu-sir sok-od-paradajza post postposno

Burger od ćuretine s humusom i mediteranskim začinima

Najjednostavnija salata od leblebija, paradajza i maslina

Jednostavan svinjski kare, sporo pečen u rerni

POSNO! Punjene lignje s kinoom i pečurkama

Pasta za ljubitelje pikantne hrane: špagete arabiata

Pikantna junetina u paradajz sosu

Ukusno i hranljivo posno jelo: "prebranac" od boba

Oslić u kukuruznom brašnu - posno, ukusno i krckavo

Posno i ukusno: supa od krompira i brokolija

Omiljeni posni recept: bolonjeze sos od šarana (POSNO)

Rolovana piletina sa spanaćem i kačkavaljem

Prženi pirinač - odličan prilog uz većinu jela

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom