0

Rolat od svinjetine sa slaninom, lukom i paprikom

Dobro začinjena svinjetina, pečena u rerni, biće divno iznenađenje za vaša nepca!

svinjetina sa jabukama
Printskrin: Facebook/Tasty

Sastojci:

- komada svinjskog karea od oko 800 g
- 2 glavice crvenog luka
- 12 komada slanine
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica bibera
- opciono: 2-3 jabuke

Priprema:

Isecite meso na veće šnicle. Izmešajte začine i pospite po svakoj strani mesa, a crveni luk izrežite na kolutove. Ređajte šnicle i povrće na ovaj način: meso, pa red slanine, kolutovi luka - pa opet komad mesa, pa slanina, luk, meso, sve dok imate sastojaka.

Zatim sve urolajte i dobro učvrstite. Dobijeni rolat mora biti stisnut i tako se peći. Vežite ga koncem za pečenje ili ga učvrstite štapićima za ražnjiće.

Možete ga peći u pekaču, jer se još i “kuva” u začinima i to oko dva sata na na 180-200°C. Ako ste ljubitelj slatko-slanih kombinacija, oko mesa - kada je do pola gotovo - nasecite jabuke i pecite sve zajedno. Poslužite uz krompir i salatu po želji.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: svinjetina slanina crveni-luk kare