0

Jednostavan hleb s kukuruznim brašnom

U toku zime, umesto da uz podvarak ili sarmu servirate proju - pokušajte da spremite ovaj hleb!

BLOG!!! zlatni hleb bez glutena
Foto-ilustracija: pixabay.com

Sastojci:

- svež kvasac
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 4 šolje pšeničnog brašna
- 2 šolje mlake vode
- 1 šolja mlakog mleka
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 3 kašike ulja

Priprema:

Kvasac rastvoriti u toploj vodi. Pomešati obe vrste brašna sa solju, dodati mleko, rastvoren kvasac, ulje i zamesiti testo, pa ga ostaviti na toplom da naraste, ponovo premesiti i opet ostaviti da naraste. Kada je naraslo, staviti na pobrašnjenu dasku i umesiti ga u obliku lopte ili valjka u zavisnosti od oblika kalupa za pečenje.

Kalup za pečenje namazati uljem i staviti testo u njega. Ostaviti prekriveno krpom da nadođe još 20 min i peći ga na 250°C oko 50 minuta.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: kvasac kukuruzno-brasno belo-brasno ulje hleb