2

Specijalitet s bliskog istoka: falafel

Leblebija nije samo grickalica ili sastojak humusa - od nje mogu da se spreme i ove izuzetno ukusne istočnjačke "ćuftice"!

Sastojci za 2 osobe:

- 240 g leblebija
- 100 g crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike peršunovih listova
- 2 kašike seckanog spanaća
- 1 kašika listova korijandera
- ¼ kašičice kima
- 2 kašike pšeničnog brašna
- 1 kašičica soli
- prstohvat crnog bibera
- ulje za prženje

Priprema:

U električnu seckalicu stavite oceđene kuvane leblebije, luk, beli luk, naseckani peršun i spanać, i korijander, kim, brašno, so i biber, pa sve zajedno dobro usitnite. Smesu ostavite da odstoji 1-2 sata. Zatim vlažnim rukama od nje napravite male kuglice veličine oraha.

Pecite ih u dubokom dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Možete da poslužite tople s humusom i salatama po izboru.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Brašno, falafel, Korijander, leblebija, zdrava hrana

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
  • W
    Walter White

    Ima ih po Bg-u na dosta mesta, nista odvratnije nisam probao. Dok traju migranti trajace i oni.

  • Z
    ZlatkA

    Jela sam ih, u Jordanu. Mmm. Super su...