≫ 

Pohovani račići za sve koji vole morske ukuse

Smrznute račiće u ljusci imate u boljim ribarnicama, pa ih očistite kao "koktel račiće" - tako da ostane repić i pripremite kao što predlažemo...

  • 1

Sastojci:

- 500 g smrznutih račića (škampi, gambori, kozice)

- 2 jaja

- šolja samlevenog ekspandiranog pirinča

- malo brašna

- ulje za prženje

Priprema:

Smrznute račiće odmrznuti, skinuti ljušturu - sve sem poslednjeg zgloba na kome je repić. Uvaljati ih prvo u brašno, zatim jaja a onda i u samleveni ekspandirani pirinač. Možete koristiti prezle ali je ovako mekše i krckavije nakon prženja.

Pržiti ih u fritezi ili dubokom ulju dok ne porumene. Služiti tople uz preliv po izboru - idelano slatko-ljuto-kiselog ukusa ili na bazi majoneza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA