≫ 

Za ljubitelje morskih ukusa: pohovani kolutići lignji

Meso lignji lako postane žilavo, pa ako niste dovoljno vešti u pripremi - najbolje je da ih pohujete kako bi ostale meke...

  • 0

Sastojci:

- paket očišćenih lignji

- 2 manja jaja

- šolja brašna

- šolja prezli

- beli luk u prahu

- malo ljute tucane paprike

- ulje za prženje

- so i biber

Isperite lignje, ocedite i isecite lignje na deblje kolutiće, posolite ih i pobiberite. U dublji tiganj ili šerpicu sipajte ulje i stavite na šporet da se greje.

Izmešajte brašno sa začinima (so, biber, beli luk u prahu - pa i zaljutite malo po želji). Lignje stavite u sud sa začinjenim brašnom pa promešajte da se u potpunosti oblože, zatim ih provucite kroz umućena jaja i na kraju uvaljajte u prezle. Pažljivo spuštajte kolutiće u zagrejano ulje.

Ostavite da se prže dok ne dobiju lepu boju i izvadite ih na paprinu salvetu da se ocede i prohlade. Služe se posute svežim peršunom uz limun i pomfrit.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA