Letnje lazanje sa povrćem i pilećom šunkom
Kada u klasičnim lazanjama crveno meso i sos zamenite piletinom i povrćem - dobijete laganije jelo, pogodno za tople dane.
Sastojci:
- 200 g pileće šunke
- 2 tikvice
- 2 veća paradajza
- 1 luk
- kesica rendanog parmezana
- paketić kora za lazanje
- maslac
- so
- biber
Priprema:
Izrendati pileću šunku i tikvice, narezati paradajz i luk na kriške. Kore za lazanje na kratko prokuvati. Na dno posude za pečenje staviti maslac, pa slagati redom kore za lazanje, malo maslaca, rendane šunke i tikvice, posuti parmezanom, složiti kriške luka i na njih - pa ponovno parmezan, pa kore za lazanje, maslac, tikvice, parmezan, luk, paradajz i na kraju na paradajz dodati ostatak parmezana.
Lazanje peći na najjače oko 20 minuta, tj. dok se sir na površini ne zapeče.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.