≫ 

Aromatična piletina s limunom, ruzmarinom i majčinom dušicom

Pečeno pile je verovatno jedno od omiljenih porodičnih jela, a postaje još draže kada se lepo začini!

  • 0

Sastojci:

- 1 pile

- ¼ čaše putera

- 3 čena belog luka, sitno seckanog

- 1 manji limun

- 2 kašike sveže majčine dušice

- 1/2 kašičice ljute crvene paprike

- so i biber

- 4-5 grančica ruzmarina

- 1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

U duboki tanjir pomešajte omekšali puter, iseckanu majčinu dušicu i ruzmarin, beli luk, tucane crvene paprike, so i crni biber. Oprano pile, dobro obrišite papirnim ubrusom. Namažite celo pile i unutrašnjost stomaka sa spremljenim puterom. Napunite pile limunom,  lukom i grančicama ruzmarina.

Zatvorite stomak čačkalicom, a noge vežite kuhinskim koncem. Krilca stavite ispod pileta, a ako ne znate kako, zavežite ih koncem da pri pečenju ne izgore. U tiganj sa rešetkom, naspite času-dve vode. Stavite pile na rešetku i lagano ga prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite i pecite dok ne bude gotovo. Nakon pečenja poslužite sa krompirom ili pirinčem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA