Empanade sa belim mesom i slaninom
Ime ovog jela potiče od španskog glagola koji znači "umotati" ili "zaviti u hleb".
Sastojci:
- 500 g belog brašna
- 100 g maslaca
- 100 ml vrele vode
- kašičica soli
- kašičica šećera
- ulje za prženje
Fil:
- 500 g skuvanog ili pečenog belog mesa, iseckanog sitno
- 200 g sitno seckanih šampinjona
- 100 g sino naseckane pancete
- 2 kašike pasiranog paradajza
- 1 mladi luk
- maslinovo ulje
- čili
- so i biber
Priprema:
Promešati brašno, so, šećer i maslac, pa dodati vrelu vode i mešati pomoću varjače da ne nastanu grudvice i da masa bude meka. Ostavite je par minuta da odstoji. Za fil kratko propržite luk na malo maslinovog ulja i dodajte narezanu slaninu, šampinjone, pasirani paradajza, malo mlevenog čilija, so i biber - pa prodinstajte.Kad je pred kraj, dodati i piletinu.
Od testa napravite kuglice i razvucite svaku posebno u ovalni oblik i na tanko. U svaku stavite spremljen fil, preklopite i prstima ili viljuškom zatvorite ivice. Tako napunjene empanade pržite u vrelom ulju, a gotove su kada povećaju masu i kada porumene. Izvadite ih i poslažite na papir da pokupi ostatak masnoće, pa poslužite uz umak po želji.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ccc
Molim jednu empaladu i hladno Niksicko
Podelite komentar