≫ 

Empanade sa belim mesom i slaninom

Ime ovog jela potiče od španskog glagola koji znači "umotati" ili "zaviti u hleb".

  • 1

Sastojci:

- 500 g belog brašna

- 100 g maslaca

- 100 ml vrele vode

- kašičica soli

- kašičica šećera

- ulje za prženje

Fil:

- 500 g skuvanog ili pečenog belog mesa, iseckanog sitno

- 200 g sitno seckanih šampinjona

- 100 g sino naseckane pancete

- 2 kašike pasiranog paradajza

- 1 mladi luk

- maslinovo ulje

- čili

- so i biber

Priprema:

Promešati brašno, so, šećer i maslac, pa dodati vrelu vode i mešati pomoću varjače da ne nastanu grudvice i da masa bude meka. Ostavite je par minuta da odstoji. Za fil kratko propržite luk na malo maslinovog ulja i dodajte narezanu slaninu, šampinjone, pasirani paradajza, malo mlevenog čilija, so i biber - pa prodinstajte.Kad je pred kraj, dodati i piletinu.

Od testa napravite kuglice i razvucite svaku posebno u ovalni oblik i na tanko. U svaku stavite spremljen fil, preklopite i prstima ili viljuškom zatvorite ivice. Tako napunjene empanade pržite u vrelom ulju, a gotove su kada povećaju masu i kada porumene. Izvadite ih i poslažite na papir da pokupi ostatak masnoće, pa poslužite uz umak po želji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA