≫ 

Polpetone: italijanska rolnica od mesa

Svi volimo rolate s mlevenim mesom, pa je sigurno da će vam ovaj italijanski specijalitet postati izuzetno drag...

  • 0

Sastojci:

- 500 g mlevenog mesa

- 1 jaje

- 2 kašike prezli

- 1/2 kašičice timijana

- so i biber

- čen belog luka

- malo maslaca

- 200 g šampinjona

- 100 g punomasnog kačkavlaja

- 100 g dimljene vratine u omotu

- 50 g kiselih krastavaca-kornišona

- 2 pečene crvene paprike

- so i biber

Priprema:

Za fil: na ulju propržite šampinjone. Pečene paprike očistiti od semenki i kožice. Sir, šunku i pečenu papriku narežite na sitne kockice. Kornišone narežite na listiće. Dodajte so, vegetu i mleveni biber i promešajte.

Mlevenom mesu dodajte prezle, jaje, so, timijan, seckan beli luk i biber. Oblikujte 2 lopte. Na dasku stavite prezle i rukama istanjite jednu loptu u oblik tepsije u kojoj će te peći (uska posuda, ne duža od 20 cm). Prebaciti razvaljano testo od mlevenog mesa u nauljenu posudu.

Na meso stavite mešavinu nadeva. Drugu loptu od mesa isto istanjiti na dasci kao i prvu. Pebaciti ga na nadev u tepsiju. Na meso staviti listiće maslaca. Pokrijte alu-folijom i pecite na 190 C oko pola sata, pa skinuti  foliji i peći još 30 minuta. Pečene polpetone izvaditi iz posude kad se malo prohladi. Servirajte uz krompir i salatu.

NAPOMENA: u nekim verzijama recepta fil se izmeša sa mesom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA