≫ 

Jednostavna italijanska pica sa paradajzom i dve vrste sira

Sem pažljivo odabranog fila, kod pice je jako važno da se spremi dobro domaće testo...

  • 0

Sastojci za 2 osobe:

Testo:

- 1.5 šolja brašna

- 2 kašičice soli

- 1.5 kašičica suvog kvasca

- 1 kašičica maslinovog ulja

- voda

Fil:

- 1 crveni paradajz

- 1 narandžasti paradajz

- 6 kašika pica sosa ili pica kečapa

- 1 kašika peršuna ili bosiljka, sitno seckano

- nekoliko šampinjona

- 150 g mocarele, isečene na krugove

- 50 g parmezana, sitno izrendanog

Priprema:

Testo:

Rastopiti kvasac u malo vode. Pomešati sve sastojke i umesiti glatko testo. Ostaviti sat vremena da nadođe. Testo oklagijom razvući da bude okruglog oblika, veličine tepsije za picu.

Fil:

Paradajz i 150 g mocarele iseći na krugove. Šampinjone iseći na listiće, a 50 g parmezana sitno izrendati. Na testo staviti 6 kašika pica sosa. Po rubu testa ređati krug crvenog paradajza, krug mocarele, krug narandžastog paradajza. Ponavljati postupak dok se ne napravi pun krug. U sredinu posuti rendani parmezan i poređati šampinjone. Na kraju posuti peršunom ili bosiljkom. Rub testa premazati maslinovim uljem. Peći na 230°C, oko 20 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA