Špagete s pečurkama, gamborima i belim vinom
Sastojci:
- 300 g svežih šampinjona
- pakovanje smrznutih gambora
- 200 ml belog vina
- kašika prezli
- crni luk
- 2 čena belog luka
- špagete
- majčina dušica
- bosiljak
- crni biber
- origano
- so
Priprema:
Očistiti pečurke i luk, oprati, sitno iseckati, pa upržiti zajedno na malo ulja. Kad bude gotovo, upržiti i odmzrnute gambore - pa sipati vino i krčkati na laganoj vatri, dok masa ne postane gušća.
Pri kraju ubaciti malo crnog bibera, origana, malo sušenog bosiljka, majčine dušice i posoliti. Dok se to priprema, skuvati špagete. Po završetku u sos dodati kašiku prezli da se dodatno zgusne - i servirati na tanjirima sa spagetama.
(Telegraf.rs)
Video: Institut "Dedinje", zahvat zamene plućne valvule bez otvaranja grudnog koša
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Православац
Ово мора да се проба 😊
Podelite komentar
Bana
Perfektne
Podelite komentar