Idealno ispečene pačije grudi, spremane u rerni
Ovo je delikates koji možete lako spremiti kod svoje kuće...
Sastojci:
- 350 g pačijih prsa, po osobi
- začini po želji
- 1 kašičica meda
Priprema:
Prsa operite, osušite papirom i kožu zasecite u obliku rešetke, pa začinite po želji. Ovako zasečena prsa s kožom na dole, propržite 3-4 minuta na teflonskom tiganju ili roštilju, okrenite ih na mesnatu stranu i pržite još narednih 3-4 minuta, ne dodajući masnoću, jer je patka po sebi dosta masna. Kad su prsa gotova, poslažite ih u pleh za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30-35 minuta da bi dobili pečenje nežno roza boje koje je idealno za ovu vrstu mesa.
Na polovini pečenja izvadite meso i premažite ga rastvorom meda i piva i vratite natrag u rernu. Ako ipak volite do kraja pečeno meso, vreme pečenja produžite za cca 15 minuta, ali nemojte preterati jer će vam se prsa u protivnom isušiti. Pečena prsa izrežite na kriške i poslužite u najkraćem mogućem vremenu, jer će u protivnom iz njih iscuriti sok i meso će se stvrdnuti. Možete poslužiti sa knedlama od krompira, povrćem ili po želji.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bug
Gde kupiti pacija prsa?
Podelite komentar