≫ 

Preukusan domaći burgeri sa crvenim lukom

Nekada nema potrebe da se dobar burger traži u gradu, kad možete i sami da ga napravite kod kuće...

  • 0

Sastojci:

- 0,8 kg mesa

- krupna morska so

- biber

- 4 peciva po izboru

- 2 ljubičasta luka

- 1 kašičica meda

- senf

- majonez

- kečap blagi

- paradajz

- kiseli krastavci

- gorgonzola

- mladi spanać

- slanina

Priprema:

Od mesa oblikovati četiri burgera, prekriti folijom, pa izvaditi iz folije 10 - 15 minuta pre pečenja. Ljubičasti luk narezati na kriške, pa ga propržiti na maslinovom ulju sa kašičicom meda da se karamelizuje. Od majoneza, malo kečapa i kašičice senfa napraviti sos prema svom ukusu. Slaninu ispržiti dok ne bude potpuno hrskava, izrežite je na tanke trake pa je stavite na visoku temperaturu u rernu.

Burgere začinite solju i biberom i premažite ih maslinovim uljem. Pecite ih na roštilju ili tiganju za čije se dno namirnice ne lepe. Pre pečenja burgera tiganj dobro zagrejati. Od vas zavisi koliko dugo ćete ih peći. Pecivo prerezati na pola pa donji deo namazati sosom, a ostale namirnice složite po želji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA