Kuglof sa čokoladnom glazurom
Ako niste vešti u pravljenju torte - napravite rođendanski kuglof jer je to lakše!
Sastojci:
Za kuglof:
- 125 g maslaca
- 150 g šećera
- 150 ml mleka
- 100 g pšeničnog oštrog brašna
- 60 g pšeničnog glatkog brašna
- 20 g kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
Za glazuru:
- 40 g maslaca
- 100 g čokolade
Priprema:
Maslac zagrejte da se otopi, pomerite sa vatre, umešajte šećer, mleko, pa dodajte smesu brašna, kakaa i prašak za pecivo. Zatim dodajte jaja i dobro izrađenu smesu izlijte u namašćen i brašnom posut kalup za kuglof. Pecite u rerni na 180°C oko 40-45 minuta.
Glazura:
Maslac zagrejte do vrenja, pomerite sa vatre, dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte da se otopi, pa glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa. A, za rođendanske svećice, pobrinite se prema broju godina.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.