≫ 

Lenja pita sa višnjama na starinski način

Tradicionalni ukusi su najlepši!

  • 0

Sastojci:

- 2 jaja

- 400 g brašna

- 200 g maslaca

- 100 g šećera

- 1 prašak za pecivo

- 600 g višanja

- 100 g šećera

- 1 vanilin šecer

Priprema:

U 400 g brašna dodati prašak za pecivo , 200 g istopljenog maslaca, 2 jaja, 100 g šećera. Umesiti testo i podeliti ga na dva dela. Oklagijom razvijte kore.

Položite jednu koru pa rasporedite višnje zatim prekrijte drugom korom, pa ispecite u rerni. Kada se ohladi seći na kocke i po želji posuti šećerom u prahu, pa poslužiti.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA