≫ 

Pica iz pleha, od testa koje se ne mesi

Brzo se sprema i ukus je sjajan!

  • 0

Sastojci:

Testo:

Za meru 1-šoljica za crnu kafu

- 5 šoljice brašna

- 3 šoljice mleka (toplog)

- 1 šoljica ulja

- 1 kvasac

- 1 jaje

Fil:

- kečap

- rendani kaskavalj (žuti sir)

- šampinjoni

- šunka

Priprema:

U vanglicu za mešenje staviti sve sastojke za testo i dobro umutiti. Dobićete testo koje nije puno tvrdo i nemožete ga mesiti sa rukama. Viljuškom uzimate od testa i raspoređujete na prethodno namazani pleh sa maslacem. Ako ne možeite ravnomerno da rasporedite testo namažite ruke sa uljem i raporedite. Sloj treba staviti koliko možete tanji.

Na testo namažite kečap, pa rendani sir, šunku i šampinjone. Ovako i spremna pica, neka odstoji 15-20 min pa pecite na 220°C oko 15 min.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA