≫ 

Predivna pita sa kremom od vanile

Lepo iznenađenje - posebno za decu!

  • 3

Sastojci:

Testo:

- 125 g maslaca

- 125 g šećera u prahu

- 2 jaja

- 280-300 g glatkog brašna

- 1 kašika kisele pavlake

- 1 kašičica praška za pecivo

- prstohvat soli

Krem:

- 5 žumanaca

- 110 g šećera

- 2 burbon vanilin šećera

- 1 puding od vanile

- 2 kašike gustina

- 500 ml mleka

I još:

- 4-5 kašika šećera u prahu

- sitno naseckani ili mleveni lešnici

Priprema:

Penasto izmešajte maslac i šećer u prahu, a zatim dodajte jaja i kiselu pavlaku pa dobro izradite. Dodajte prstohvat soli, prosejano brašno pomešano s praškom za pecivo i umesite glatko testo. Testo umotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru dok pripremate krem. Za krem mešajte žumanca, šećer i burbon vanilin šećer dok smesa pobeli i ne postane penasta. Smesi dodajte još malo mleka od onih 500 ml, a zatim umešajte puding od vanile, gustin i dobro izradite. Ostatak mleka pustite da provri, a onda ga sklonite s vatre. U mleko umešajte smesu od jaja, pudinga i gustina, zatim vratite na slabu vatru i stalno mešajte da se ne pojave grudvice.

Kad se smesa zgusne skinite s vatre i posudu prekrijte prozirnom folijom da sprečite nastajanje kožice dok valjate kore. Testo podelite na dva jednaka dela i razvijte dva kruga veličine kalupa prečnika 26 cm. U kalup stavite papir za pečenje i na njega jedan krug testa, a zatim ga premažite kremom od vanile tako da sloj krema bude malo viši na sredini. Prekrijte krem drugom korom i spojte ivice testa.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 40 minuta. Kad je pita pečena premažite je sa šećerom u prahu koji ste otopili s malo vode i posipajte s proprženim, sitno naseckanim ili mlevenim lešnicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA